De woontrends van 2019

 

Tijd om ons weer te verdiepen in de nieuwe woontrends voor het komende jaar. Wat kunnen we verwachten qua interieur in het jaar 2019? Welke kleuren gaan we zien en welke materialen? Ode aan de vloer heeft dé interieurtrends voor je verzameld! Laat je door hen inspireren en maak je interieur klaar voor het nieuwe jaar. 

Op zoek naar een duurzame gietvloer en nog meer interieur inspiratie? Elke maand deelt Ode aan de vloer, in samenwerking met een interieurontwerper, inspirerende (styling) tips op het gebied van interieur, trends en design op hun speciale inspiratie pagina.

 

Urban Living - Woontrend 2019 | Beurs Eigen Huis

Urban Living

Met minder ruimte, meer kunnen doen. Mensen die leven in de stad, nemen een kleinere woning voor lief. Door slim om te gaan met de beschikbare ruimte kun je een bepaald gedeelte van je huis met kleine veranderingen aanpassen aan de functie die je op dat moment nodig hebt. Dit noem je een modulaire inrichting. Jouw leefruimte kan hierdoor ook je werkruimte worden; multifunctioneel dus! Een onderhoudsarme gietvloer past dankzij het naadloze en strakke karakter bij elke functie van het interieur. Qua styling gaan we richting intiem en knus. Denk hierbij aan diepe, donkere kleuren als paars en blauw in combinatie met zachte materialen als fluweel en velours.

Geinspireerd door natuur - Woontrend 2019 | Beurs Eigen huis

Geïnspireerd door de natuur 

De wereld om ons heen verandert snel en met name op technologisch gebied. Wij staan dagelijks bloot aan allerlei prikkels in de stad en hebben de behoefte om ons terug te trekken, te relaxen en rust te vinden door de natuur in te gaan. Dit zie je ook terugkomen in het interieur qua kleuren, vorm en materialen. Je gaat veel natuurlijke, aardse kleuren zien zoals alle tinten groen in combinatie met poedertinten zoals zachtroze en zandkleur. Wij zien ook steeds meer gietvloeren in een natuurlijke tint maar met een gemêleerd patroon toegepast worden in interieurs. Natuurlijke materialen zoals vilt, wol, rotan, bamboe, hennep en riet passen goed in deze interieurstijl in combinatie met organische vormen. Met deze kleuren en materialen creëer je een oase van rust in huis. Haal de natuur in huis door groene planten te gebruiken als accessoires. Deze ‘urban jungle’ trend zagen we afgelopen jaar ook al en zet zich in 2019 ook voort en dan hebben we het met name over grote planten die een echte statement maken in je interieur.

Contrast in je interieur - Woontrend 2019 | Beurs Eigen huis

Contrast in je interieur

In alle aspecten van ons leven proberen wij alle ballen hoog te houden en te multitasken. We leiden twee verschillende levens: één online en één offline. Dit leidt tot tegenpolen en interessante contrasten samen gemixt in het interieur. Denk aan rond en vierkant, koele en warme tinten, mat en glanzend, ondoorschijnend en transparant, zwart en wit. Ook wordt er een blend van ruwe en verfijnde materialen gemaakt: rotan met velours, linnen met bamboe of een strakke gietvloer met een wollen schapenvacht. Bijna vloekende kleuren en verschillende prints worden naast elkaar gecombineerd. Zoek de grenzen op qua contrasten en creëer zo een eclectisch en eigenzinnig interieur!