De voordelen van groenHet kunnen realiseren van jouw droomhuis geeft een voldaan gevoel. Het stelt je in staat om te kunnen genieten van een plek dat het meest als thuis voelt. Bij een droomhuis hoort ook een droomtuin. Een tuin kan er werkelijk sprookjesachtig uitzien door het van genoeg groen te voorzien. Heeft jouw tuin momenteel weinig groen? En heb jij er altijd van gedroomd om een prachtig groene tuin te hebben? Dan is het goed om te weten dat het meer groen veel voordelen met zich meebrengt. In dit artikel zullen wij deze voordelen met jou bespreken.

Een koel klimaat in de zomer Hoogst waarschijnlijk zul je afgelopen zomer al een sedumdak op verschillende plekken gezien hebben. Deze daken staan ook wel bekend als een groendak. Los van het feit dat deze groene daken de look van elke tuin of huis naar een hoger niveau brengt, is het ook voordelig om zo'n dak te laten plaatsen. Zo kan een sedumdak ervoor zorgen dat het in huis of onder een overkapping tot wel 4 graden koeler is in de zomer. Gezien een sedumdak ook warmte-isolerend werkt, kun je geld besparen op je energierekening. Niet alleen een groendak kan voor meer verkoeling zorgen in de zomer. Tegenwoordig krijgen we in Nederland steeds vaker met hittegolven te maken in de zomer. Het is dan fijn als we dichtbij huis kunnen genieten van meer verkoeling. Hoe meer groen er in de tuin geplant is, des te koeler het zal zijn op een hete zomerdag.

tuin haag realiseer je droomhuis

Andere voordelen
Over de afgelopen jaren is klimaatverandering een steeds groter probleem geworden. Het zorgt niet alleen voor erg hete zomers, maar ook voor zware regenbuien. Doordat er soms erg veel water naar beneden komt, kan het water soms moeilijk de grond in trekken, vooral op de plekken waar tegels liggen. Bijgevolg wordt het riool overbelast en hebben wij met meer wateroverlast te maken. Door meer groen in de tuin te hebben, kan het water beter opgenomen worden. Bovendien kun je de bijen en prachtige vlinders blij maken met meer bloemen. Ook groene schuttingen zijn steeds meer gewild. Dit komt doordat deze haagplanten een ware lust voor het oog zijn en daarnaast zijn ze ook erg sterk. Het hebben van een groene schutting draagt bij aan meer schaduw, verkoeling, en misschien wel het grootste voordeel; meer privacy.