De voordelen van gevels impregneren


Steeds vaker hoor je dat mensen hun gevel impregneren. Wij begrijpen wel waarom: het is een goedkope, eenvoudige en effectieve manier om je muren waterafstotend en vuilwerend te maken. Zo heb je geen last meer van vocht, algen en schimmels.

Sommige huizen zitten onder de witte, grijze of zwarte aanslag. Het gaat vaak gepaard met schimmels, algen en mos. Het ziet er allemaal niet best uit en als je er niets aan doet, kan het zelfs leiden tot schade.

Misschien denk je: ‘dat valt vast wel mee’. Maar het is echt zo. Een muur vol aanslag houdt vocht vast en dat zorgt voor vochtplekken, aantasting, rot en vorstschade. Als je dit allemaal laat gebeuren, is het uiteindelijk een dure grap.

Muren impregneren REALISEER JE DROOMHUIS

Stap 1: Het reinigen van je gevels

Om de gevels weer op te frissen en schade te voorkomen, is het eerst nodig om de buitenmuren te reinigen. De reiniging van je gevels kun je vaak prima zelf met een hogedrukspuit. Als je heet water gebruikt, gaat het vuil er meestal zo vanaf.

Blijven er nog vieze plekken over? Maak dan even een sopje met dikke bleek of schoonmaakazijn. Pak er een schuurspons bij, schrob een tijdje over de vieze plekken, laat het even inwerken en ga er daarna nog een keer met de hogedrukreiniger overheen.

Gefeliciteerd! Je hebt nu schone muren. Waarschijnlijk wil je dat ook zo houden. Daarom is het verstandig om de gevels meteen ook te impregneren.

Stap 2: Het impregneren van je gevels

Je muur impregneren klinkt misschien moeilijk, maar het valt reuze mee. Iedereen kan impregneervloeistof kopen en het vervolgens op een droge muur aanbrengen. Dat doe je met een lagedrukspuit of een handsprayer. Voor kleine stukjes kun je ook een kwast of een roller gebruiken.

Na een paar uur zorgt het impregneermiddel voor een onzichtbaar vuilwerend en waterafstotend schild. Je kan het gebruiken voor hout, beton, baksteen, bestrating, cement, gips, kalkzandsteen, natuursteen en terracotta. Ook jouw gevel is dus gemakkelijk te impregneren.

Het onzichtbare schild voorkomt vochtproblemen, algen, mos, schimmels, betonrot en schade als gevolg van vriezen en dooien. Je hoeft dus niet meer te poetsen en je hoeft je ook geen zorgen meer te maken over allerlei mogelijk schade. Dat zijn de grote voordelen van het impregneren van je gevel.

Kies voor het beste impregneermiddel. Het liefst gebruik je een impregneermiddel dat niet giftig is. Dan heb jij er geen last van en veroorzaak je ook geen problemen voor de bloemetjes en de bijtjes in de buurt. Gelukkig bestaan er milieuvriendelijke impregneermiddelen, gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Een aanrader is Oppercon van Ecoform Europe. Dit middel zorgt voor een coating die tot een halve centimeter de gevel binnendringt. Omdat de coating echt in de muur gaat zitten, kan het niet loslaten of afbladderen. De muur wordt waterafstotend, maar blijft wel ademen.

Deze impregneervloeistof is vriendelijk voor het milieu en economisch in gebruik. Bovendien zorgt het voor een goed resultaat, zonder verkleuring van de muren. Het vormt dus echt een onzichtbaar schild. Hiermee kan je jarenlang blijven genieten van schone en sterke muren!