De voordelen van gevelreiniging!


Als je eenmaal je droomhuis gerealiseerd hebt, wil je natuurlijk wel dat het je droomhuis blijft. Vieze buitenmuren passen niet echt in dat beeld. Daarom is het van belang om regelmatig je gevels te reinigen. Zo blijven de muren schoon. En dat niet alleen, gevelreiniging kent nog veel meer voordelen. Je vindt ze in dit artikel.

Gevelreiniging verbouwen REALISEER JE DROOMHUIS

Gezonder binnenklimaat door gevelreiniging
De kans dat een woning aangetast wordt door weersomstandigheden is groot wanneer je droomhuis een vervuilde gevel heeft. Vocht trekt namelijk eenvoudig door een vervuilde gevel heen. Met als resultaat dat het binnenshuis vochtig aanvoelt en het lastiger is om de woning te verwarmen. Daarnaast is een bevuilde gevel een bron van bacteriën. Door het vuil raakt de gevel namelijk beschadigd en kunnen (kleine) scheurtjes ontstaan. Afvalstoffen trekken eenvoudig naar binnen, waardoor de lucht binnenshuis bevuild wordt. Bij een schone gevel is dit uiteraard niet het geval. Houd je regelmatig een gevelreinging, dan creëer je automatisch een gezonder binnenklimaat.

Hogere woningwaarde
Een schone gevel laat zien dat je als woningeigenaar je droomhuis goed verzorgt en achterstallig onderhoud wil voorkomen. Ook heeft een schone gevel altijd zijn originele kleur. Als de woning in een buurt staat met minder schone gevels, dan ziet je droomhuis er al snel authentieker uit. Dat heeft direct invloed op de waarde van je woning. Mocht je je droomhuis ooit willen verkopen om een nieuwe te realiseren, dan komt een gevelreiniging dus goed van pas!

Langere levensduur door impregneren
Na een gevelreiniging is het goed om je woning te impregneren. Een impregneerlaag zorgt ervoor dat vuil zich minder goed hecht aan de gevels. Dat betekent dat je woning beter bestand is tegen de weersomstandigheden. Als vuil zich minder goed kan hechten, dan betekent dat ook dat de gevel minder snel aangetast raakt. Zo blijven de stenen sterk en kan het voegwerk niet verpulveren. Door een gevelreiniging met impregnatie voorkom je dus flink wat schade en bespaar je kosten voor een facelift van de gevels.

Tips voor gevelreiniging
Voor een professionele gevelreiniging kun je een bedrijf laten komen, zoals Prova Reiniging. Niets is te gek, of het nu gaat om gevelreiniging Utrecht of in Limburg. Wil je het liever zelf oppakken? Lees dan als laatste nog deze tips:

  1. Bepaal altijd als eerste om wat voor type vuil het gaat op de gevel. Het kan gaan om een groene aanslag, maar ook om verfresten of zelfs graffiti. Op basis van het type vuil bepaal je namelijk welke producten en apparatuur voor de reiniging vereist is.
  2. Ga je een reinigingsmiddel gebruiken? Vraag dan altijd de verkoper om advies. Je wil natuurlijk wel een goed resultaat.
  3. Trek er een dag voor uit. De reiniging neemt wel even tijd in beslag!