De trend van 2020: leder in huis


Ook het nieuwe jaar zit vol met nieuwe trends. Een van de trends die al langer aanhoudt is het gebruik van natuurlijke elementen uw interieur. Leer is hier de minst bekende, maar wint in razendsnel tempo terrein. Wat is er allemaal mogelijk?

Blog inspiratie Beurs Eigen Huis interieur

Het gebruik van natuurlijke materialen in huis is niets nieuws, denk aan het gebruik van hout en staal. Wat wel nieuw(er) is, is het gebruik van leer. En dan hebben we het niet over een lederen bankstel of stoelen. We praten in dit geval over lederen wandbekleding en zelfs vloerbekleding. Vernieuwend, uniek en zeer exclusief.

We horen van interieurstylisten en -architecten steeds vaker dat klanten iets authentieks binnen het interieur willen. Het gebruik van leder draagt hier natuurlijk prachtig aan bij. Een van de experts op dit gebied is Etagon. Het Brabantse bedrijf combineert vakmanschap met een gevoel voor natuur. Zij hebben inmiddels bijna 5 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk aan looierijen.

De vraag die vaak gesteld wordt is; hoe werkt het precies? Er wordt gebruik gemaakt van waterbuffelleer of rundsleer. De huiden worden gelooid, geverfd en gefinisht (afgewerkt met een speciale beschermlaag). Niet alle leersoorten hebben een gefinishte laag, dit zorg voor een niet eerder vertoonde uitstraling die leer met zich mee brengt. De tegels onderling komen tot leven en creëren een levendig karakter dat zich op een geweldige manier uit binnen het interieur.

Blog inspiratie Beurs Eigen Huis interieur

 

U kunt kiezen voor de leersoort, kleur, gewenste tegelafmeting en het legpatroon. De mogelijkheden zijn eindeloos en volledig maatwerk. Denk aan lederen bekleding op uw haard, wand, bed, vloer, roomdivider of trap.

Creëer een eyecatcher, een blikvanger, binnen uw interieur. Samen met een interieurspecialist kijkt u naar de invulling binnen uw interieur. Leder leent zich bijzonder goed in combinatie met andere natuurlijke materialen als staal en hout.

Het levendige karakter onderscheidt zich ten opzichte van andere materialen. Naast de reguliere lederen huiden zijn er ook prints mogelijk, denk aan een krokodillen-, schildpadden- of slangenprint. Een van de nieuwste opties is suèdeleer, wat zeer aaibaar is.

Blog inspiratie Beurs Eigen Huis interieur
Blog inspiratie Beurs Eigen Huis interieur