De planten trends voor 2022


Je had er vast nog niet aan gedacht, maar elk jaar veranderen de trends op het gebied van planten. Dit betekent dat je niet alleen jouw interieur kan aanpassen naar de nieuwste trends, maar ook de planten. Ben jij wel aan wat nieuwe planten toe en wil je voldoen aan de trends van dit jaar? Dan zit je hier op de juiste plek. Hieronder worden namelijk de nieuwste trends op het gebied van planten behandeld. Blijf dus vooral verder lezen!

Planten interieur trend REALISEER JE DROOMHUIS

Mooie Monstera
De kans is enorm dat je deze plant al ergens anders hebt gezien. Het gaat namelijk om de Monstera plant. Je kent deze plant wellicht beter onder de naam van gatenplant. Je kan een Monstera plant namelijk herkennen aan de gaten in de bladeren. De plant kan heel groot worden en daarom past deze plant goed in een interieur waar al super veel andere planten staan.

Het fijne aan deze plant is dat het verzorgingsniveau niet al te ingewikkeld is. Je kan voor een Monstera plant als baby plant kopen om de plant zelf te laten groeien. De Monstera houdt in ieder geval van halfschaduw, dus houd daar rekening mee. Een voordeel van de Monstera plant is dat deze de lucht goed kan filteren.

Prachtige Pilea
Deze plantensoort hoort inmiddels ook op dit lijstje. De plant heet Pilea, maar wordt ook wel eens de pannenkoekenplant genoemd. Van deze plant zijn er enorm veel varianten waar je uit kan kiezen. De Peperomioides variant is het populairst. Je kan deze kamerplant herkennen aan de ronde vorm van de bladeren. De Pilea past mooi in een Scandinavisch interieur.

Net als de Monstera, is de Pilea vrij makkelijk op het gebied van verzorging. Dit is ideaal als je moeite hebt met het verzorgen van kamerplanten. Zorg ervoor dat je de Pilea niet in de directe zon plaatst, want dat vinden de bladeren niet zo leuk. Je hoeft de plant maar één keer per week water te geven.

Schattige Strelitzia
Ben je op zoek naar een wat grotere plant? Dan is de Strelitzia plant wellicht een goede optie voor jou. De plant komt in ieder geval uit Zuid-Afrika. Op het moment dat de bladeren van de plant doorkomen, zullen deze zich uitrollen. De Strelitzia plant valt altijd goed op in de kamer. Een voordeel van deze plant is dat deze in meerdere interieurstijlen past. Je kan de plant in ieder geval neerzetten in een industrieel interieur.

Je kan de Strelitzia plant het beste neerzetten op een plek met halfschaduw. Zet de plant dus niet in de volle zon. Net als andere planten, filtert deze plant de lucht uitstekend. Verder is het niet zo ingewikkeld om de plant te verzorgen.