De perfecte vloer voor jouw interieur


Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het allereerst belangrijk om te bepalen voor welke ruimte(s) je een nieuwe vloer zoekt. De vloer is namelijk bepalend voor de sfeer en de uitstraling van een ruimte. Wellicht wil jij in verschillende ruimtes een andere sfeer creëren. Je kunt bijvoorbeeld een betonlook vloer heel mooi vinden in de keuken maar de warmte van een houtpatroon beter vinden passen bij de woonkamer. Gelukkig kun je diverse vloeren uitstekend met elkaar combineren en creëer je in iedere ruimte de juiste sfeer.

Vloeren inspiratie trends REALISEER JE DROOMHUIS

Warme vloeren
Door te kiezen voor een vloer met een warme ondertoon zit je eigenlijk voor elk interieur wel goed. Door de kleurnuances in de planken te combineren met sprekende kleuren op de muur ontstaat er al snel een sfeervolle basis waarop je verder kunt bouwen. Van een lichte naturel tint tot een donkere houten kleur, de pvc, laminaat en parket collecties van Floorlife hebben een warme uitstraling die bij ieder interieur passen. De nerven en noesten in de planken, terug te vinden in alle vloeren collecties, geven een robuust karakter aan de ruimte. 

Klassieke touch
Donkere vloeren zijn niet meer weg te denken uit het interieurlandschap. Dat is niet zo gek, want met donkere kleuren maak jij een statement in je ruimte. Donkere kleuren komen uitstekend tot hun recht in een landelijk interieur. Wil jij nog een stapje verder gaan? Dan is een visgraat patroon misschien wat voor jou. Door de planken in hoeken van maar liefst 90 graden te leggen, ontstaat er een bijzonder patroon. Dit klassieke patroon wordt met donkere kleur nog eens extra benadrukt. Als je meer van een strak interieur bent is een donkere vloer ook perfect te combineren met hoogglans wit, zwarte accessoires en staal. Door de stroken in de lengte te leggen lijkt de ruimte ook nog eens optisch groter

Lichte tinten
Niet iedereen zou het op voorhand aandurven, maar heb je eenmaal voor een lichte vloer gekozen dan wil je niet meer anders. Een lichte vloer maakt de ruimte groter, maar je moet er voor waken dat het niet te wit wordt. Dat geeft een kille uitstraling. Kies daarom altijd voor een contrast zoals zwarte, stalen deuren en gekleurde stoelen en creëer op deze manier een speels effect. Bij een parketvloer kun je een lichte tint extra benadrukken door te kiezen voor een whitewash of gerookte uitstraling.

Industriële betonlook
Een neutrale, grijze betonlook vloer heeft als grote voordeel dat het bij iedere woonstijl aansluit. Of je nu gaat voor landelijk, basic of industrieel, een betonlook vloer is altijd een passende basis. Vul deze vloer aan met lichte, houten meubels en creëer direct een warme uitstraling. Succes verzekerd! De betonlook vloeren uit de laminaat en pvc collectie van Floorlife, zijn niet van een echte betonnen vloer te onderscheiden. Om een extra stoere touch aan je interieur toe te voegen kun je kiezen voor een antraciete beton vloer. Als je het liever wat rustiger wilt houden kun je ook gaan voor een lichtgrijze of beige tint. Zo is er voor iedereen wat wils.