De kunst van de juiste vloerafwerking

Beurs Eigen Huis vloeren inspiratie droomhuis


Zo een nieuwe woning! Of de woning renoveren? Ook zo`n last van keuze stress? Voor welke optie je ook kiest, keuzes maken begint al direct. En er is zoveel te kiezen. Ook qua producten voor de totale aankleding voor het interieur. En wat te denken van de juiste vloerafwerking!

Je kan bijvoorbeeld kiezen uit PVC, tapijt, marmoleum of ga je toch voor die gewaagde beton-look. Naast de keuze voor de uitstraling van de vloer, moet je ook rekening houden met de kwaliteit van het product. En deze kwaliteit hangt weer helemaal af van je woonsituatie.

Zo zijn er een aantal kern zaken waar rekening mee moet worden gehouden: het aantal bewoners, zijn er kinderen en niet te vergeten, heb je huisdieren. 

De verschillende producten als PVC, tapijt, marmoleum of een gietvloer, hebben allemaal hun eigen duurzaamheidsfactor. Goed om hiermee rekening te houden, wanneer je een nieuwe vloer gaat kiezen! We lichten hier graag de duurzaamheidsfactor van PVC toe.

Beurs Eigen Huis vloeren inspiratie droomhuis

PVC is verkrijgbaar in diverse soorten toplagen. Deze toplaag kan worden opgedeeld in drie categorieën:

  • 0.2 mm toplaag. Deze toplaag is toepasbaar voor 1-2 persoonshouden “matig gebruik”. Bijvoorbeeld: een jong stel dat samenwoont en allebei een fulltime baan heeft. Dit stel zal voornamelijk in de avond uren en weekenden gebruik maken van de vloer.
  • 0.3 mm toplaag. Deze toplaag is toepasbaar voor 2-4 persoonshouden “intensief gebruik”. Bijvoorbeeld: een klein gezin. Met kinderen en of huisdieren waardoor de PVC vloer intensiever gebruikt zal worden.
  • 0.55 mm toplaag. Deze toplaag word algemeen toegepast bij zwaar intensief gebruik. Bijvoorbeeld: een groot gezin waar op ieder moment van de dag iemand gebruik zal maken van de PVC vloer. Deze PVC vloer is ook heel geschikt voor winkels, kantoren en scholen.

De kunst van het kiezen van de juiste vloer ligt niet alleen in het nu, maar ook voor in de toekomst. Kwaliteit speelt hierbij de hoofdrol. Want over 10 jaar wil je toch ook nog steeds genieten van die mooie vloer!