De fijnste raamdecoratie voor je huis


Je zou het misschien niet zo snel denken, maar raamdecoratie is heel belangrijk in je interieur. Het is erg praktisch en daarnaast ook enorm sfeervol! Waar let je eigenlijk op bij het aanschaffen van de juiste raamdecoratie? En wat past het beste bij jouw stijl? Je leest het allemaal in deze blog. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Raamdecoratie blog inspiratie Beurs Eigen Huis

Reden voor raamdecoratie
Waarom is raamdecoratie eigenlijk zo belangrijk? Er zijn heel veel redenen waarom mensen hun ramen bedekken. De aanleiding hiervoor is vaak om privacy te hebben in jouw huis. Vooral in de avond, wanneer het donker wordt is het fijn om geen inkijk in huis te hebben. Maar ook isoleert het je woning, creëer je hiermee een gezellige sfeer en kun je een raam helemaal verduisteren (wat in de ochtend erg fijn is). Er zijn dus een aantal redenen waarom je kan kiezen voor raamdecoratie.

Wat past in jouw huis?
Niet in elk huis staan alle soorten raamdecoratie mooi. Iets wat we allemaal wel kennen zijn de mooie rol- of vouwgordijnen. Dit past in vrijwel elk interieur en is makkelijk te plaatsen in huis. Daarnaast zijn lamellen tegenwoordig erg populair. Het staat chique en overdag schijnt het licht mooi door de lamellen heen.

Wat we veel zien nu is de prachtige zwarte variant. Hiermee creëer je een geweldige uitstraling in je huis. Of ben jij al bekend met de plissés gordijnen? Hiermee wordt het niet erg donker in huis, maar krijg je wel de privacy die jij wil. Ideaal om nog het licht van buiten te behouden.

Raamdecoratie blog inspiratie Beurs Eigen Huis

Op maat
Heb jij veel ramen in huis en/of wat lastige maten? Dan is het handig om raamdecoratie op maat te laten maken. Ideaal om samen met een interieurstylist aan de slag te gaan en om al jouw ideeën te kunnen vertellen. Je kunt samen de kleur bespreken, maar ook kiezen voor trendy dessins, moderne grafische vormen, natuurlijke prints en verschillende materialen en stoffen.

Heb jij niet zo veel verstand van interieur of heb jij gewoonweg geen tijd hiervoor? Dan is dit echt een perfecte uitkomst. Je weet gegarandeerd dat het resultaat super gaat worden.

Voordelen van het laten monteren
Zoals je al las is het dus erg handig om het te laten doen als jij weinig tijd hebt of zelf niet zo veel verstand hebt van interieur. Daarnaast heb jij misschien ook niet al het gereedschap in huis? Of ben je druk bezig met een verbouwing of een project en kun je dit er echt niet bij hebben. Geen probleem!

Laat het uitbesteden aan vakmensen die zorgen voor een perfect resultaat. Heerlijk om je hier dan niet druk over te hoeven maken ;-).

Goede service
Service hoort ook zeker bij het momteren van de raamdecoratie. Het meten en monteren van de ramen is echt precisiewerk en daarom mag je ook zeker vertrouwen op goede vakmensen. Vandaar dat er altijd eerst iemand komt die de kozijnen goed gaat opmeten. Hierna wordt een afspraak gemaakt om daadwerkelijk de raamdecoratie te plaatsen. Klinkt easy, toch?

Maak de juiste keuze
Een goede tip is om eerst jouw interieur goed te observeren. Wat is jouw stijl en wat vind jij mooi in huis? Maak een Pinterest bord aan en pin allerlei foto’s die jou aanspreken. Op die manier krijg je een goed overzicht van wat jij mooi vindt. Er staan enorm veel foto’s op Pinterest en hierdoor krijg je gegarandeerd inspiratie. Bespreek ook eventueel jouw ideeën met een interieurstylist!

Hopelijk ben je geïnspireerd door deze blog! Succes met het maken van de juiste keuze.