De badkamertrends van 2023


Een badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in een huis, waar je dagelijks tijd doorbrengt om jezelf te verzorgen en te ontspannen. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen ervoor kiezen om hun badkamer te renoveren om een frisse, moderne uitstraling te creëren en het comfort en de functionaliteit te verbeteren. Maar wat zijn de badkamertrends van 2023? Hier zijn enkele ideeën om je te laten inspireren voor de volgende badkamerrenovatie!

badkamer douche realiseer je droomhuis

Minimalistisch design
Minimalistisch design is al een tijdje populair, maar zal naar verwachting een grote trend zijn in 2023. Een minimalistische badkamer kenmerkt zich door eenvoudige lijnen, neutrale kleuren en het minimaliseren van decoraties en accessoires. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen, kan de minimalistische stijl verzachten en warmte toevoegen aan de ruimte. Je kunt grote renovaties het beste overlaten aan professionals, zodat de badkamer veilig en deskundig wordt gerenoveerd. In het geval van schade kun je altijd kiezen voor contra expertise door Schippers Bouwconsult. Met een onafhankelijke expert voorkom je namelijk problemen met de verzekering.

Slimme badkamer technologie
Slimme badkamer technologie is een groeiende trend die steeds populairder wordt bij huiseigenaren. Met slimme technologieën kun je je badkamer ervaring verbeteren, de energie-efficiëntie verhogen en zelfs je gezondheid en welzijn bevorderen. Er zijn verschillende soorten technologieën, zoals een slim douchesysteem. Met een slim douchesysteem kun je de temperatuur en de waterstroom aanpassen met een druk op de knop of met een spraakopdracht.

Sommige systemen hebben zelfs vooraf ingestelde opties voor de watertemperatuur en -stroom en kunnen je energierekening helpen verlagen door water en energie te besparen. Een andere populaire optie zijn de slimme spiegels.
Slimme spiegels zijn voorzien van ingebouwde technologie, zoals spraakbesturing, een touchscreen en ingebouwde verlichting. Je kunt deze spiegels gebruiken om informatie op te vragen, zoals het weer of het nieuws, of om je muziek af te spelen terwijl je je klaarmaakt voor de dag. Hoe fijn!

Geïnspireerd door de natuur
De natuur is een grote inspiratiebron voor badkamertrends in 2023. Natuurlijke elementen, zoals planten, hout, stenen en water, worden steeds vaker gebruikt in badkamerontwerp. Groene planten voegen niet alleen kleur toe aan de ruimte, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit. Natuurlijke stenen muren en vloeren geven de badkamer een rustieke uitstraling, terwijl een waterval of fontein een ontspannen sfeer creëert.

Verlichting
In 2023 zijn er diverse trends op het gebied van badkamerverlichting. Zo is er steeds meer vraag naar slimme verlichting die op afstand te bedienen is met een app of spraakassistent zoals Alexa of Google Assistant. Met slimme verlichting kun je de lichtsterkte en kleurtemperatuur aanpassen aan je stemming, de tijd van de dag en de activiteit die je in de badkamer uitvoert. Een andere trend is de opkomst van led verlichting, die steeds populairder wordt vanwege de energiezuinigheid en de duurzaamheid ervan. Led verlichting kan in verschillende kleuren worden geleverd en kan worden gebruikt om accenten te leggen in de badkamer, zoals bijvoorbeeld bij spiegels, achter de wastafel of in de doucheruimte. Dus, ga jij binnenkort je badkamer renoveren? Hopelijk ben je geïnspireerd door de laatste trends in dit artikel!