Comfortabel leven met louvers


Perioden met zon zijn tegenwoordig vaak kort en intens. Niet allen 's zomers, maar al van de vroege lente tot in de late herfst. Gelukkig bieden horizontale, beweegbare buitenlamellen een duurzame oplossing voor een comfortabele leefomgeving.

zonwering beurs eigen huis

Met architecturale zonwering, zonwering aan de gevel, krijg je een effectieve oplossing tegen opwarming door de zon. Met buitenzonwering houd je namelijk de warmte het beste buiten. Wordt het te warm, dan doe je de lamellen dicht. Een stukje, of helemaal. Dat kan in elke gewenste stand.

Met horizontale lamellen krijg je bovendien controle over inkomend daglicht. Het is vervelend als de zon in de tv of in een computerbeeldscherm schittert. De lamellen sluit je eenvoudig en alleen zoveel als nodig. 's zomers als de zon hoog staat is het niet nodig dat je de lamellen helemaal sluit om de zon te weren. Zo behoud je ook in de zomer daglicht in huis.

Elke woning is uniek in bouw, locatie en gewenste uitstraling. Architecturale louvers worden daarom altijd op maat gemaakt. Vaak op voorschrift van de architect en uiteraard in overleg met de huiseigenaren. De zonwering volgt het subtiele lijnenspel van de woning. Ongeacht de vorm, zelfs als die driehoekig of boogvormig is.

zonwering beurs eigen huis

Bij het materiaal van de lamellen kun je kiezen uit strak aluminium of rustiek hout. In verschillende breedtes en in elke gewenste kleur. Aluminium wordt meestal gecoat in een RAL kleur, bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de kozijnen. Bij houten lamellen heb je de keuze tussen behandelen of natuurlijk laten vergrijzen. Volop mogelijkheden voor het versterken van het karakter van je eigen huis dus.

's Zomers staat de zon hoog en blokkeren louvers de zon. Zelfs als je ze niet helemaal sluit. Je behoudt zo uitzicht en de airco kan een standje lager of zelfs helemaal uit. In de winter, als de zon laag staat, is juist alle zonnewarmte welkom. De opwarming door de zon draagt dan bij aan een lagere energierekening. Wat weer goed voor de portemonnee.

Een louver systeem bedien je eenvoudig en traploos. Dat kan met een wandschakelaar, een afstandsbediening of een app. Dit werkt met Apple HomeKit, Google Assistent, Homey, Alexa en nog veel andere apps. Gewoon vanaf je telefoon of tablet. Hoe makkelijk wil je het hebben? Automatisch? Zelfs dat kan in combinatie met sensoren. Het gemak dient de mens. Ook bij louvers.

zonwering beurs eigen huis
zonwering beurs eigen huis