Blaas nieuw leven in je garage


De garage van je huis is zo’n plek waar je niet altijd even veel naar omkijkt. Het is erg makkelijk om te vergeten om de garage netjes te houden. De enige functie de het vaak heeft is opslag en soms ben je er tijden niet. Maar dan komt er een nieuwe auto of wil je er een hobbykamer van maken en heb je hem toch nodig. Hoe knap je hem het makkelijkst op?

garage rommel

Opruimen
Het begint allemaal bij ruimte vrijmaken in de garage zelf. Dit is niet het leukste klusje, maar het is noodzakelijk voor het meeste wat je verder moet doen om de garage weer bruikbaar te maken. Het opruimen van de oude spullen in de garage zorgt ervoor dat je ruimte hebt om te werken en dat er ruimte is voor waar de garage in de toekomst voor gebruikt gaat worden. En wie weet, misschien vind je oude nuttige spullen tijdens het opruimen!

De vloer
Wanneer de garage vrij is van de meeste spullen kun je beginnen aan de vloer. Vaak heeft een garage een simpele tegelvloer of is er beton gestort. In het geval van een tegelvloer is het mogelijk dat een deel van de vloer is weggezakt. Deze zal dan met ophoogzand recht gemaakt moeten worden. Bij een betonnen vloer is het mogelijk om een mooiere en betere vloer bovenop de betonnen vloer te leggen. Zeker voor een hobbykamer is dit wel fijn.

De deur
Een oude garage heeft waarschijnlijk nog houten openslaande deuren, en soms erger nog deuren die naar binnen openen. Het vervangen van deze deuren kan extra ruimte creëren, maar ook kan het bijdragen aan meer gemak en betere beveiliging van de garage. Een rolluik met slot is bijvoorbeeld veiliger en makkelijker in gebruik dan houten openslaande deuren. Ook kan er een alarm aan gekoppeld worden. Zo kan je toch een stuk fijner die nieuwe auto of de nieuwe hobby in de garage laten staan.

Het dak
Het is naast het interieur ook goed om te kijken naar de zwakke plekken in het exterieur. De muren kunnen wat lastiger te repareren zijn maar het dak van je garage is makkelijk zelf te doen. Als het dak van je garage niet goed genoeg meer is kun je makkelijk een duurzame dakbedekking zoals EPDM dakbedekking leggen en daarmee het dak verbeteren. Vergeet ook niet om een goede daktrim aan te brengen om het dak af te maken.