Beveiliging van je huis; 3 tips


Vakantie is voor veel mensen een hoogtepunt in het jaar, terug naar huis is niet altijd het meest leuke moment hiervan. Maak dit moment niet voor jezelf nog lastiger door terug te gaan en vervolgens een overhoop gehaald huis aan te treffen, waar dieven even flink tekeer zijn gegaan. Om deze kans zo klein mogelijk te maken zijn er een aantal zaken die jij vooraf kunt regelen om met een gerust hart op jouw droombestemming te verblijven. Welke zaken dat zijn? Hier de tips op een rij. 

Goed in beeld 
Natuurlijk kun je het nooit hélemaal voorkomen, maar je kunt wel maatregelen nemen om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Pro-Alarm. Hier vind je alles op het gebied van beveiliging, en tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Goede beveiliging en camera’s hebben een meerzijdige functie; enerzijds heb je daders goed in beeld en kan het opsporen van hen enorm bevorderd worden, anderzijds heeft het op voorhand al een afschrikwekkende functie. Wanneer dieven zien dat overal camera’s hangen, zullen ze minder geneigd zijn om bij jou thuis in te breken. Een IP camera is hier een voorbeeld van. Enorm goede en betrouwbare beelden, zodat alles snel weer te achterhalen valt.  

Zeg maar niets meer 
Ondanks je enthousiasme en (voor)pret is het aan te raden niets te zeggen op social media accounts over je vakantie, tenzij je deze scherp afschermt en je goed in kaart hebt wie mee kunnen kijken. Maar dan nog is het beter om gewoon niets aan te kondigen, je weet natuurlijk niet hoe zaken lopen. Mocht je dit toch doen, zorg dan dat je bijvoorbeeld een huis-oppas hebt. Maar anders is het aan te raden de kiekjes te bewaren tot na de vakantie. 

Goed verzekerd 
Nog één voor het geval het toch minder goed loopt dan dat je wilt, en dat is de verzekering. Wanneer je thuiskomt van vakantie en je hebt meer uitgegeven dan de planning was, dan is het niet fijn wanneer er in is gebroken en je met enorm hoge kosten zit. Dan is het altijd nog een schrale troost wanneer de verzekering op orde was. Daarom is het goed om nog even voor vakantie te checken of je opstal- en inboedelverzekering de schade grotendeels nog dekken. En nu je toch de verzekeringen aan het nalopen bent, is het slim om dit ook te doen voor je verzekeringen van de vakantie.  

Kortom, zorg ervoor dat je écht uitrust op vakantie en investeer daarmee in een veilig huis. Alleen dan kun jij echt genieten en ook met een gerust hart huiswaarts keren wanneer de reis erop zit.