Beveilig je huis


Het laatste dat je wilt, is dat er ingebroken wordt in je huis. Het is dan ook erg belangrijk om je huis goed te beveiligen, maar hoe doe je dat? Wij vertellen het je graag!

Inbraak
Het zal je verbazen, maar de meeste inbraken zijn tussen 15 uur en 19 uur en dan voornamelijk in het weekend. Op maandag wordt er het minste ingebroken. Ook op feestdagen wordt er helaas ingebroken, dan zijn de populairste feestdagen Kerst en Oudjaarsdag. Tijdens feestdagen wordt er zelfs twee tot anderhalf keer zo vaak ingebroken dan op reguliere dagen. Wij geven je wat tips om een inbraak in jouw huis te voorkomen.

Een goed deurslot
Het klinkt vanzelfsprekend, maar een goed deurslot (welke dan ook echt op slot gedaan wordt) is een heel belangrijk iets. Een van de vijf inbraken vind plaats, omdat de deur niet goed op slot zit. Dit is natuurlijk makkelijk te voorkomen! De eerste stap is om dan een goed slot te hebben, zoals een cilinderslot. Vervolgens is het van belang dat de deur altijd goed op slot gedaan wordt wanneer nodig. Dus ook wanneer je maar voor eventjes het huis uit bent. Een inbreker heeft soms maar drie minuten nodig.

Veiligheidsverlichting
Veiligheidsverlichting is iets wat makkelijk aan te schaffen is en erg effectief is. Op het moment dat de sensoren beweging waarnemen gaan de lampen aan. Deze kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Ook is het handig om vandalisten weg te jagen. En het is handig wanneer je even op zoek moet naar je huissleutel, je hebt dan altijd licht.

Alarmsysteem
Als je gebruik zou willen maken van een alarmsysteem is een draadloze het handigste. Deze detecteert bewegingen, maar ook veranderingen, door middel van de sensoren. Als dit gebeurt dan gaat er het alarm af. Je hebt hier twee keuzemogelijkheden; een stil alarm, dan worden hulpdiensten ingeschakeld, of een alarm waar alle toeters en bellen bij afgaan. Beiden effectief dus kies waar jij je het veiligst bij voelt. Daarnaast heb je ook nog een smart alarmsysteem. Deze werkt met meldingen die naar je telefoon wordt gestuurd, dit is bijvoorbeeld handig als je op vakantie bent.