Beton of PVC op de vloer?


Op het moment dat je kiest voor een nieuwe vloer, dan begint vaak het onderzoeken naar alle mogelijkheden pas! Voordelen worden tegen nadelen afgewogen. Om een weloverwogen beslissing te nemen is het verstandig je wensen zoveel mogelijk op een rij te zetten. Moet er vloerverwarming komen? Niet iedere vloer is hiervoor geschikt. Ga je voor echt authentieke materialen, zoals hout, natuursteen of beton, of kies je voor een kunststof variant van deze producten? Het prijskaartje speelt natuurlijk ook een rol. Sommige vloeren zijn daarnaast ook nog mee te verhuizen en andere weer niet. In dit artikel kijken we naar de mateloos populaire betonvloer: kies je voor echt beton, of voor de pvc variant? Wat zijn de voor- en nadelen?

betonvloer realiseer je droomhuis

Echte betonvloer of toch PVC?
Een echte betonvloer kan alleen gegoten worden op een betonnen of stenen ondergrond. Kent jouw woning houten vloeren, dat vaak in jaren-30 woningen het geval is, dan kan hier geen betonvloer in gegoten worden logischerwijs.

Betonvloer
Het storten van een betonvloer kost ca. €50,- à €150,- per vierkante meter. Houd er rekening mee dat beton zeer goed kou geleidt. Dit betekent dus dat de kruipruimte goed geïsoleerd moet worden (of zijn) en dat vloerverwarming een echte must is. Overigens hoeft vloerverwarming via de CV niet nadelig te zijn. Wie uitsluitend vloerverwarming gebruikt hoeft in dezelfde ruimte geen gebruik te maken van radiatoren. Je kunt ze zelfs verwijderen, waardoor er meer woonruimte ontstaat.

PVC betonlook vloer
PVC vloeren zijn geweldig in het nabootsen van het echte materiaal. Heeft de betonlook jouw voorkeur, laat je dan verrassen door de vele mogelijkheden die pvc biedt. Met een pvc vloer kun je op geweldige wijze een betonvloer nabootsen. Laat je de vloer verlijmen, dan is vloerverwarming ook nog eens een prima optie! Het spreekt voor zich dat een pvc betonlook vloer vele malen voordeliger is dan echt beton. Er zijn vele beton kleurschakeringen mogelijk, met een prachtige matte look.

Betonlook binnen het interieur
Beton laat zich prachtig combineren met houten woonaccessoires en meubelen. Tot zelfs de muren zijn mee te nemen binnen de betonlook. Wat betreft de inrichting van muren worden we steeds creatiever, iets wat niet zo verwonderlijk is aangezien de mogelijkheden praktisch oneindig zijn tegenwoordig. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor betonstuc op de muren. Vaak wordt er gekozen om bijvoorbeeld binnen sanitaire ruimte, zoals het toilet, betonstuc te gebruiken. Je hoeft gelukkig niet echt aan de slag met beton; betonstuc is namelijk via wandpanelen zelf te bevestigen op de muren.

Voordelen van betonstuc
Kies je voor een eigentijdse look, dan mag betonstuc niet ontbreken binnen jouw interieur. Daarnaast kent betonstuc nog enkele voordelen; de muren raken nóg beter geïsoleerd dankzij de bevestiging van de panelen, maar ook de akoestiek binnen een ruimte kan worden gewijzigd. Wil je een geluiddempend effect creëren, dan kan dat met betonstuc wandpanelen. Ontdek zelf de fantastische creaties die je kunt maken binnen jouw interieur!