Betere nachtrust? 6 slaapkamer tips!


Een aangename nachtrust begint bij de inrichting van je slaapkamer. Bewust en onbewust heeft de omgeving namelijk veel invloed op jouw slaapkwaliteit. Het is daarom de moeite waard om het interieur eens kritisch te bekijken. Hieronder lees je een aantal tips om de slaapkamer op de juiste manier in te richten. Wie weet slaap jij binnenkort weer als een roos!

Slaapkamer inrichting waterbed REALISEER JE DROOMHUIS

1. Zet comfort bovenaan
Het bed speelt vanzelfsprekend een hele belangrijke rol. Investeer daarom voldoende tijd in de zoektocht naar jouw ideale bed. Welk soort past het beste bij jouw wensen? Ga je bijvoorbeeld voor een luxe boxspring of voor een comfortabel waterbed? Het voordeel van een waterbed is dat het matras verkrijgbaar is in verschillende stabilisatiegraden. Je kunt dus zelf bepalen hoe goed het matras ondersteunt en hoe sterk je het effect van ‘slapen op water’ ervaart. Wanneer je ligt op een watermatras heb je geen last van drukpunten – ongeacht jouw slaaphouding.

2. Hang verduisterende raamdecoratie op
De meeste mensen slapen het beste in een donkere ruimte. Vooral in de zomer is het daarom verstandig om verduisterende raamdecoratie op te hangen. Denk aan verduisterende (rol)gordijnen of jaloezieën.

Slaapkamer inrichting waterbed REALISEER JE DROOMHUIS

3. Verberg elektronica
Zorg ervoor dat er zo min mogelijk elektronica zichtbaar is. Verberg de televisie in een kastje of achter een gordijn. Het is natuurlijk nóg beter om het scherm helemaal weg te halen. Is jouw slaapkamer ook een thuiskantoor? Berg dan ook de laptop op. Anders denk je iedere keer aan jouw werk of studie als je ’s avonds het bed in stapt.

4. Gebruik zachte en neutrale kleuren
Probeer felle kleuren te vermijden in de slaapkamer. Je kunt beter kiezen voor een neutraal kleurenpalet. Aardetinten of pastelkleuren zijn een mooie keuze. Gebruik deze kleuren niet alleen voor de vloer en muren, maar ook voor de meubels en decoratie. Ga je een nieuw boxspring bed of waterbed kopen? Kies dan een frame met rustgevende kleuren. Ook natuurlijke materialen zoals hout zijn hierbij een goede optie. Een bed met houten frame is mooi te combineren met houten kasten in dezelfde tint.

Slaapkamer inrichting waterbed REALISEER JE DROOMHUIS

5. Kies voor warme sfeerverlichting
Creëer een rustgevende sfeer met warme sfeerverlichting. Kies voor nachtlampjes met zacht licht en zorg ervoor dat je het licht van de plafondlamp kunt dimmen.

6. Ventileer de slaapkamer goed
Voor een goede nachtrust is het belangrijk om de slaapkamer voldoende te ventileren. Zet overdag een raampje open voor frisse lucht en let op de temperatuur in de kamer. De optimale temperatuur ligt tussen de 16 en 18 graden.