Badkamer verbouwen

 

Is jouw badkamer een plek waar je even snel doucht of wil je toch meer uit deze ruimte halen? Door te investeren in een nieuwe uitstraling blaas je je badkamer weer een nieuw leven in. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, bereid deze uitdaging goed voor! Hier vind je alvast wat tips om te beginnen. 

Een matchende stijl
Bij het inrichten van je nieuwe badkamer moet je er voor zorgen dat deze overeenkomt met de stijl van je interieur in de andere ruimtes. Kijk naar wat de laatste trends zijn en werk vanuit hier verder. Bij een landelijke richting krijg je te maken met vooral houten details, ga je richting modern, dan krijg je vooral te maken met mooie glanzende producten met hoge contrasten. Zorg dus dat je eerst exact weet wat goed past. 

Benut de ruimte goed
Zorg dat je van tevoren je indeling, kleuren en beweegbare ruimte goed op papier zet. Dit kan ook makkelijk met een ontwerpprogramma. Maak bij kleinere ruimtes liever gebruik van lichte kleuren om de badkamer groter te laten ogen. Zorg er ook voor dat je genoeg ruimte overhoudt om goed te kunnen bewegen. 

Stijlvolle verlichting
Gebruik geen standaard verlichting, maar maak van jouw lampen echte eyecatcher. Kies voor leuke en opvallende verlichting. Denk aan lampen die je boven de wastafel ophangt. Of juist LED spots die je in kastjes (of het plafond) inbouwt en met een dimmer functie de sfeer laat bepalen. Zo kan je nog eens een rustige en romantische sfeer creëren om het extra gezellig met je partner te maken. 

Bijpassende meubels en sanitair
Je kunt het zo groots aanpakken als je zelf wilt. Je kunt prachtige meubels plaatsen die passen bij jouw interieurstijl (hout, metaal, enzovoort). Als het budget het toelaat, kan je ook het sanitair aanpassen: kies voor een vintage douche, een modern zwevend toilet en wellicht een stijlvolle radiator. Je kunt een designradiator kopen bij Tegeldepot om zo je badkamer luxe te laten ogen.