Badkamer opnieuw inrichten?


Heb je het plan om de badkamer aan te pakken? Of het nu om een kleinschalige of een grootschalige upgrade gaat: het is altijd een mooi vooruitzicht om een ruimte in huis te moderniseren. Waar kun je allemaal aan denken bij een make-over van de badkamer? Dit zijn onze tips.

Badkamer trends inspiratie REALISEER JE DROOMHUIS Beurs Eigen Huis

Nieuwe raamdecoratie
De raamdecoratie speelt best een belangrijke rol bij de inrichting van de badkamer. Je wilt immers wel dat het er netjes is afgesloten, zeker als mensen snel naar binnen kunnen kijken! Tegelijkertijd is het belangrijk dat de raamdecoratie wel tegen een stootje kan, aangezien het om een vochtige ruimte in huis gaat. Met shutters maak je een slimme keuze, aangezien deze vorm van raamdecoratie verkrijgbaar is met vochtbestendige lak of olie. Je kunt dus shutters kopen die lang meegaan in de badkamer! De lichtinval is eenvoudig te bepalen met de shutters, je kunt ze zowel open als gesloten houden.

Verandering sanitair in de badkamer
Sta je al jarenlang onder dezelfde oude douche? Is de toiletpot in de badkamer echt eens aan vervanging toe? Of stoor je je aan het ouderwetse wastafelmeubel? Het is aan te raden om het sanitair in de badkamer te vervangen. Er zijn veel moderne looks om uit te kiezen. Zo is een inloopdouche met glazen wand een populaire keuze. Het liefst natuurlijk met een bijbehorende regendouche! Als je een bad in de badkamer wilt, is het volgens de laatste trends een aanrader om een losstaand bad te kiezen. Ook zwevende meubels zijn in trek: denk aan een zwevende wastafel of een zwevend toilet. Ga zeker de verschillende optie na, om jouw favoriete designs te kiezen.

Verlichting in de badkamer
Een ander onderdeel om aan te denken: de verlichting. In veel badkamers is enkel een simpel plafondlampje te vinden, maar niets meer dan dat. Het kan juist veel praktischer! Zorg in ieder geval voor goed licht bij de wastafel, zodat je optimaal zicht hebt als je je beautyroutine uitvoert. Kies bijvoorbeeld voor een spiegel met verlichting erin, of hang spotjes aan de muur of het plafond.

Opbergruimte in de badkamer
Loop je tegen het probleem aan dat er maar weinig opbergruimte in de badkamer is? Ook daar zijn slimme oplossingen voor te bedenken. Bouw bijvoorbeeld een hoge, smalle kast in, waar je veel spullen in kwijt kunt. Verder zijn er meubels te vinden waarin je tevens spullen kunt opbergen, zoals een spiegelkast of een wastafel met ruime lades. Hoe meer opbergruimte je hebt in de badkamer, hoe minder rommelig het er oogt. En dat zie je terug!