Badkamer inspiratie

Ben jij van plan om binnenkort je badkamer te renoveren of te vernieuwen? Dan is het belangrijk om eerst goed na te denken over de stijl en uitstraling die je wilt creëren. Met een moodboard kun je al je ideeën en inspiratie bij elkaar brengen en een goed beeld krijgen van hoe je nieuwe badkamer eruitziet.

BLOG Plieger Voorjaar 2024 BEURS EIGEN HUIS

Wat is een moodboard?
Een moodboard is een collage van afbeeldingen, kleuren en/ of teksten die een bepaalde sfeer of uitstraling weergeven. Het is een handig hulpmiddel om je creativiteit te stimuleren en om je ideeën te verduidelijken voor anderen.

Hoe maak je een moodboard voor je badkamer?
Om een moodboard voor je badkamer te maken, heb je een aantal dingen nodig:

  • Een leeg vel papier of een online tool zoals Canva of Pinterest
  • Afbeeldingen van badkamers, tegels, meubels, kranen en andere badkamerartikelen
  • Potloden, stiften of verf om je moodboard te personaliseren.

Begin met het verzamelen van afbeeldingen die je mooi vindt. Je kunt hiervoor online zoeken, woonbladen doorbladeren of foto's maken van badkamers die je in het echt ziet. Wees niet bang om te experimenteren. Probeer verschillende combinaties van kleuren, materialen en stijlen uit.

Blog Plieger Voorjaar 2024 BEURS EIGEN HUIS

Mix and match
Bij Plieger geloven we in het mix-and-match-principe. Dit betekent dat je met enkele basisproducten nog zeer uiteenlopende kanten op kan qua stijl. Zo kun je bijvoorbeeld een moderne badkamer creëren met een klassiek spiegel of een rustieke badkamer met gekleurde tegels.

Trends op het gebied van badkamers en sanitair
Er zijn een aantal trends die momenteel op het gebied van badkamers en sanitair te zien zijn. Enkele van deze trends zijn:

  • Minimalistisch: Een minimalistische badkamer is strak en tijdloos. De basis bestaat uit veel wit en natuurlijke materialen, zoals hout en beton.
  • Natuurlijk: Een natuurlijke badkamer heeft een rustgevende uitstraling door veel groene planten te plaatsen, houten meubels en natuurlijke materialen, zoals natuursteen en bamboe.
  • Vintage: Een vintage badkamer heeft een nostalgische uitstraling. Denk aan tweedehands meubels, kranen en andere badkamerartikelen die als statement kiest voor de badkamer.