Alle voordelen van een PVC vloer


Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je droomhuis? Kijk dan eens naar de opties op het gebied van PVC vloeren. PVC is een afkorting van polyvinylchloride. Het materiaal is dus vergelijkbaar met een vinylvloer, maar heeft nog nét wat meer positieve punten. Je leest alle voordelen van een PVC vloer hieronder!

Geschikt voor ieder budget
Laten we je direct maar geruststellen: een PVC vloer hoeft helemaal niet duur te zijn. Er is voor ieder budget wel een mooie variant te vinden! Zo kun je bijvoorbeeld bij Kwantum al mooie PVC stroken kopen voor maar €17 per m². Het is dus helemaal aan jou hoeveel geld je eraan wil uitgeven.

Verkrijgbaar in allerlei stijlen
PVC vloeren staan bekend om alle prachtige prints. Vaak met de uitstraling van natuursteen, stoer beton of met een natuurlijke houtlook. Van een afstandje is het nauwelijks van het echte werk te onderscheiden. Daarnaast zijn er oneindig veel kleuren verkrijgbaar. Je kunt bovendien kiezen tussen lange stroken, tegels of een patroon zoals visgraat.

Zeer onderhoudsvriendelijk
Een PVC vloer is erg eenvoudig te onderhouden. Het gladde oppervlak maak je gemakkelijk schoon met een stofzuiger, een doekje of een dweil (met een mild schoonmaakmiddel). 

Werkt geluiddempend
Het materiaal heeft ook een geluiddempende werking. Zeker als je het vergelijkt met een harde laminaatvloer, heb je bij PVC bijna geen last meer van loopgeluiden. Het is dus ook een goede keuze als je in een appartement woont.

Duurzame keuze
PVC vloeren zijn ontzettend sterk. Dit komt door de kunststof basis met beschermende toplaag. Je kunt er dus heel wat jaren plezier van hebben! Per merk en soort kan de sterkte van de toplaag variëren. Bepaal dus aan de hand van jouw situatie hoe slijtvast de vloer moet zijn. Laat je hier eventueel over adviseren.

Te gebruiken in vochtige ruimtes
De vloer is waterbestendig en dus zelfs geschikt voor in vochtige ruimtes. Denk aan de badkamer of de keuken. Je hoeft niet bang te zijn dat de vloer kromtrekt of wordt beschadigd door waterdamp. Ook goed om te weten: een PVC vloer wordt niet glad als het vochtig is.

Geschikt voor vloerverwarming
Een PVC vloer is heel goed te combineren met vloerverwarming. Het materiaal kan zich aanpassen aan de kamertemperatuur en de warmte goed geleiden.

Eenvoudig te leggen en verwijderen
Het laatste voordeel van PVC vloeren is dat je het eenvoudig zelf kunt leggen. Vaak hebben de stroken een handig klik-systeem. Hierdoor is de vloer ook weer makkelijk en snel te verwijderen.