6 Schoonmaaktips voor je droomhuis

Eindelijk woon je in je droomhuis. Tijd om er heerlijk van te gaan genieten. Tenminste… op een paar klusjes na dan. Het schoonmaken van je huis is bijvoorbeeld een terugkomend punt. Wil jij je droomhuis lekker schoon houden, zonder dat het je veel tijd en moeite kost? Check deze tips om snel en praktisch schoon te houden.

Droomhuis schoonmaken REALISEERJEDROOMHUIS

Tip 1. Ruim regelmatig op
Je kent het vast wel: je hebt pas alles netjes opgeruimd en het is alweer een rommeltje in huis. Hoe meer mensen in huis wonen, hoe sneller het weer rommelig is. Op zich is dat niet erg, maar schoonmaken kost wel veel meer tijd in een rommelige woning. Dus: wen jezelf aan dat je regelmatig even opruimt.

Tip 2. Geef je spullen een vaste plek
Om je droomhuis opgeruimd te houden, is het prettig als spullen een vaste plek hebben. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de andere gezinsleden. Zo vind je alles snel weer terug. Bovendien kun je veel sneller opruimen en schoonmaken als je weet waar alles hoort. In de loop der tijd ontdek je vanzelf welke spullen je (bijna) nooit gebruikt en welke je juist heel vaak nodig hebt, dus pas af en toe de inrichting aan.

Tip 3. Even stoffen
Ongeacht hoe keurig je alles schoonmaakt: stof is een terugkerend probleem. Het probleem is dat je, vooral op donkere oppervlakken, het stof al snel ziet liggen. Dat ziet er niet fris en schoon uit! Pak dus regelmatig even je stoffer en ga over alle oppervlakken. Het kost je hooguit een kwartiertje als je regelmatig stoft en het bespaart je heel veel tijd bij het echte schoonmaken.

Droomhuis schoonmaken REALISEERJEDROOMHUIS

Tip 4. Schaf de juiste schoonmaakspullen aan
Misschien denk jij dat je alles wel schoon kunt maken met een doekje en een allesreiniger. Dat is echter niet ideaal. In de keuken heb je bijvoorbeeld een goede ontvetter nodig. In de badkamer heb je echter veel meer aan een middel tegen kalk. En het toilet doe je weer met een wc-reiniger. Zoek je goede en voordelige schoonmaak spullen, kijk dan eens bij Action. Daar vind je een uitgebreid assortiment waarmee je elke ruimte gemakkelijk schoon kunt maken.

Tip 5. Maak het toilet elke week schoon
Gemiddeld maakt een mens zo’n 5-8 keer per dag gebruik van het toilet. Het toilet wordt daardoor snel vies en er kunnen heel wat bacteriën leven als het niet regelmatig wordt schoongemaakt. Geef daarom het toilet elke week een goede poetsbeurt.

Je begint met de binnenkant van de pot. Let daarbij op dat je ook goed schoonmaakt onder de rand van de pot met de juiste schoonmaakartikelen, bijvoorbeeld met chloor of dikke bleek. Vervolgens maak je (met een schone doek) de buitenkant van de pot en het deksel schoon. Als laatste haal je een nieuwe doek over de muren en poets of dweil je de vloer. Voila: jouw droomhuis heeft deze week weer een keurig droomtoilet.

Tip 6. Ga voor handige technische hulpjes
Wekelijks stoffen, wekelijks het toilet schoonmaken… Het klinkt als heel wat werk. Dus wat zeg je ervan als we voor een aantal andere klussen vaste hulpjes nemen? Denk bijvoorbeeld aan een robotstofzuiger. Ideaal, want deze kun je instellen dat hij gaat draaien als jij niet thuis bent of in bed ligt. Vervolgens hoef jij alleen nog maar het stofbakje te legen. Er zijn ook dweilrobots en combinaties van stofzuig- en dweilrobots. Wil je wel een technische hulp, maar geen robot? Kijk dan eens of een stoomreiniger iets voor je is. Met een uitgebreide stoomreiniger maak je je vloeren, meubels, keuken en badkamer 100% schoon in een handomdraai.

Je droomhuis schoonmaken begint bij regelmatig opruimen. Daarmee ziet je huis er weer netjes uit en bovendien bespaart het je heel wat tijd als je gaat schoonmaken. Pak je het schoonmaken slim aan, dan ben je in korte tijd weer klaar met je schoonmaakronde. En kun je weer heerlijk genieten van je stralend schone droomhuis.